Ta hand om huden

Vår hud blir utsatt för väldigt mycket, även i vår vardag. Men så länge man bara ser till att verkligen ta hand om huden på rätt sätt kommer den hållas vackrare och man kan även förebygga en rad olika besvär.

Rengöring

Rengöring av huden är den absoluta grunden för bra hudvård. Genom att ta bort inte bara smuts och smink utan även ämnen vi kommer i kontakt med i luften och döda hudceller ser vi till att huden kan andas och må bra. Hygien i allmänhet vet vi ju kan låta oss undvika en rad sjukdomar och åkommor, och detta är verkligen inget undantag. Som tur är behöver man inte spendera mycket på rengöringsprodukter för att få något riktigt bra.

Återfuktning

Huden behöver gott om fukt för att må bra och detta är något man bör håll i åtanke under sin hudvårdsrutin. Har man torr hud på ett eller flera områden är det ännu viktigare att man använder återfuktande produkter. Då är det också viktigt att begränsa användningen av alkoholbaserade produkter som faktiskt torkar ut huden mer. Att utgå från sin egen huds förutsättningar är A och O när det kommer till hudvård.

Solskydd

Solskydd är det egentligen på tok för få människor som faktiskt använder sig av. Solens uv-strålar kan orsaka förtidsåldringstecken i huden och exponering för starkt solljus är också kopplat till en rad olika hudbesvär som kan komma att kräva mer avancerade åtgärder. Samtidigt är det viktigt att veta att har man alltid solskydd på sig minskar mängden D-vitamin som bildas i huden då det tar längre tid för denna process att komma igång.