Styrketräning som gör dig vacker

Många kvinnor strävar efter att förbättra kroppen på ett eller annat sätt. Men då många fokuserar på att just tappa vikt är detta inte alltid det mest hälsosamma eller det som kommer att låta en nå det mål man har satt för sig själv. Här tänkte vi slå ett slag för styrketräning som ett sätt att främja inte bara sin egen hälsa utan även sin egen skönhet.

Obefogad fruktan över muskler

Stora muskler är något som traditionellt sett ses som ett väldigt manligt drag. Men stora muskler tar väldigt lång tid att bygga upp och är i regel dessutom svårare för kvinnor att göra än vad det är för män. Att styrketräningen helt plötsligt kommer leda till stora maskulina muskler är därför inget man behöver oroa sig för.

Styrketräning ger naturliga kurvor

Men redan innan man bygger upp stora muskler kommer man börja få mer muskeldefinition. Vilket faktiskt skapar väldigt naturliga kurvor i kroppen och är något som både män och kvinnor finner tilltalade, hos båda könen. Och det kommer att ske så pass gradvis att man lätt kan stanna där man själv tycker att muskeldefinitionen räcker. För att uppnå detta gäller det dock att lasta på lite extra vikt så musklerna verkligen får arbeta.

Träna mer genom att träna hemma

Att bygga upp muskler tar som sagt tid och det är inte alltid vi har möjligheten att besöka gymmet tillräckligt ofta varje vecka. Ett smart drag är därför att köpa hem ett enkelt set och även träna hemma när tillfället ges.

Vågen berättar inte hela sanningen

Allt för många har en tendens att stirra sig blind på vad vågen säger. Då gäller det att komma ihåg att ett kilo muskler tar mindre plats än ett kilo fett. Detta betyder att man kan gå upp i vikt utan och fortfarande se smalare ut om man både har förbränt fett och byggt upp muskler. Välj hellre att fokusera på saker som midjemått än just vikten.