Rengöringen – viktigaste steget i hudvårdsrutinen

Rengöringen är A och O för en frisk och fin hy. De flesta slarvar med rengöringen vilket gör det svårare för efterföljande produkter att tränga ned i huden och verka. Huden bör rengöras både morgon och kväll för att uppnå bästa resultat. Här kan du läsa mer om vikten att rengöra din hy innan du går och lägger sig samt på morgonen innan du lägger din make-up.

Både morgon och kväll

För bästa resultat bör du rengöra din hy både morgon och kväll. De flesta rengör endast på kvällen för att ta bort smink, men du bör även tvätta ansiktet på morgonen. På natten rensar huden sig själv och därför bör du tvätta bort slaggprodukterna på morgonen. Även om du inte använder makeup bör du tvätta ansiktet på kvällen för att få bort smuts som fastnat under dagen.

Dubbelrengöring

Allt fler väljer att rengöra ansiktet enligt den koreanska hudvårdsrutinen. Det innebär att du dubbelrengör ansiktet med först en oljebaserad rengöring och därefter en vattenlöslig. Detta ökar chansen att du får bort alla orenheter vilket förbättrar för alla andra hudvårdsprodukter i din rutin. Hos dermashoppen.se hittar du massor av fantastiska rengöringar för alla hudtyper. Där hittar du bland annat världsledande märken som Dermalogica, Neostrata, Excuviance och SkinCeutical.