Hjälpmedel till perfekta svallet

Få personer föds med vackert hår, ännu färre har perfekt svall utan att göra någonting med håret. För att ditt hår ska se ut som du vill, måste du lägga ned lite tid och kärlek i det.

Skaffa ett bra stylingverktyg som kan göra lockar eller platta håret. Ju fler funktioner desto mer kan du experimentera. Löshårsföretag Pozehair har exempelvis ett verktyg som har 5 funktioner i en. Du slipper köpa in flera modeller och byta mellan dem om du vill skapa olika strukturer i håret på samma gång. Se bara till att alltid använda dig av värmeskydd när du använder dig av stylingverktyg. Det är det bästa skyddet för håret.

Om du har långt hår måste du vara beredd att gå några steg längre för att hålla det i gott skick. Fläta gärna håret innan du går och lägger dig för att minska friktionen mot kudden. Använd sidentyger som örngott, det skapar också mindre friktion. Ha en stående klipptid hos din frisör så att du får en toppning med jämna mellanrum.

Det finns tusentals produkter som ska göra ditt hår vackra, det gäller dock att hitta produkter som är anpassade efter din hårtyp. Om du har fett hår kan du få hjälp med torrschampo, har du torrt hår ska du använda dig av återfuktande krämer och inpackningar åtminstone en gång i veckan. Om håret är blekt eller färgat ska du köpa schampo och balsam ämnade för färgat hår, det hindrar färgen från att bli matt lika snabbt.