Hitta rätt frisyr

Att hitta den frisyr som passar en bäst behöver faktiskt inte vara så svårt. Ett knep som många har använt sig av är att helt enkelt välja en frisyr efter ansiktsformen. Tro det eller ej men detta kan faktiskt göra underverk.

Ovalt ansikte

Om avståndet mellan pannan och hakar är lite längre än avståndet mellan kindbenen uppfattas ansiktet som ovalt. Den stora fördelen med ett ovalt ansikte är att det inte har några drag som egentligen behöver förstärkas eller mjukas upp och man kan därför välja nästan vilken frisyr som helst.

Fyrkantigt ansikte

Ett fyrkantigt ansikte har nästan samma avstånd mellan panna och haka som mellan kindbenen, men med en mer fyrkantig haka. Somliga har även en mer fyrkantig haka. De bästa frisyrerna för ett fyrkantigt ansikte är ett som balanserar de kantiga aspekterna och rundar till intrycket. Detta kan man göra till exempel med en tydlig snedbena men också med långa mjuka lockar. Har man svårt att få långt hår går det ju alltid att köpa extra.

Runt ansikte

Runda ansikten har också väldigt lika proportioner som fyrkantiga, men utan de kantiga dragen. Bäst är då att satsa på frisyrer som förlänger ansiktet. Något man kan göra genom att satsa på högre hår längst upp eller axellångt hår med tydliga lager.

Avlångt ansikte

En avlångt ansikte brukar ofta vara ett förlängt rektangulärt ansikte och för dessa gäller det att försöka skapa mer bredd och balansera ut en hög panna. Lång lugg löser ofta pannans situation och lockar nära ansiktet skapar lite extra volym.

Hjärtformat ansikte

Personer med bred panna och smal haka har så kallade hjärtformade ansikten. Utmaningen här ligger i att bredda hakan och dölja delar av pannan. Lite mer volym i håret fungerar ofta väldigt bra och en snedlugg med lite textur kan också göra underverk.