Hitta den perfekta vigselringen

Nuförtiden är det vanligt att ett par letar efter en vigselring tillsammans istället för att ena partner köper på förhand för att fria. Det går utmärkt att fria utan ring och sedan besöka en juvelerare ihop. Med våra tips kommer ni snabbt att hitta en vigselring som passar er.

Budget

Diskutera tillsammans hur mycket pengar ni är villig att lägga på ringar. Det går att köpa ringar för 50 kronor men hållbarheten är nog i det sämsta laget. Det går också att köpa en ring för 1 miljon kronor, men skulle du någonsin våga lämna hemmet med den på fingret? En ring som har bra garanti och håller länge kostar över 1000 kronor, då får du äkta material och en produkt som butiken vågar lova håller.

Storlek

Få personer kan säga vilken ringstorlek de har. Om ni vill shoppa ringarna online behöver ni veta rätt storlek. Det går att mäta hemma på två sätt: mät inre diametern på en ring du redan äger och som passar på ringfingret. Eller så lindar du en bit tråd runt fingret och klipper av där ändarna möts. Mät längden på tråden. Måttet omvandlas sedan enligt en standardstorleksguide som du hittar online.

Inspiration

Surfa runt på olika sajter och hitta inspiration. Besök Mila Silver och kolla in deras exklusiva kollektioner, gör en bildsökning på Google och så vidare. Det är svårt att veta exakt vad man vill ha förrän man få sett vad som finns. Ni kanske kommer på andra tankar angående ringvalet efter att ha hittat en ovanligare material eller formgivning. Det är också viktigt att läsa på om ringar och hur du sköter dem, speciellt om det är ringar med stenar.