Framhäv ögonen med dessa tips

Alla har nog försökt framhäva sina ögon på något sätt vid ett eller flera tillfällen. Detta är något man kan göra på mer än ett sätt och det gäller att hitta det sätt som fungerar bäst för en själv.

Välja rätt smink

Att sminka sig kring ögonen är nog den mest kända metoden för att framhäva ögonen och säkert även den mest använda. Men det gäller också att använda rätt smink, annars finns risken att man döljer ögonen istället. Ett populärt sätt att förstärka en färg är att använda dess komplementfärg bredvid. De framhäver på sätt varandra. Men samtidigt måste man tänka på hur färgen man använder passar ihop med hudfärgen också.

Rama in ögonen

Men det är inte bara färgen kring ögonen som spelar roll utan även hur man ramar in den. Att lägga till lite highlighter nära tårkanalen kommer att öppna upp ögat och får det att se större ut. Samtidigt är det smart att titta på ögonbrynen och se till att de har en bra form. Man kan även lätt borsta upp dem för att ge ett ytterligare större intryck.

Prova ett lash lift

Ögonen är också väldigt beroende av ögonfransarna och det finns många olika metoder för att fixa till även dessa. Att spendera lång tid framför spegeln med mascara varje morgon är nog inte någons idé på en riktigt roligt stund. Ett alternativ till detta kan då vara att göra ett lash lift. Det böjer till fransarna och får ett att se piggare och fräschare ut utan att man behöver spendera någon extra tid på morgonen. Resultatet kan dessutom många veckor om man bara är noga med att följa de skötselråd som skönhetsexperten tipsar en om efteråt.